The Real Covers is een serie afbeeldingen gemaakt voor een 2003-project. Hieronder zie je een overzicht.

Als je op een afbeelding klikt dan ga je naar de pagina waar het verhaal achter de afbeelding is te lezen.

En een zo groot mogelijk afbeelding van het orgineel word daar getoond.

hardlopen Cathy Freeman DDR Sport

FLOJO Statue of Liberty Nadia Comaneci

 

The Real Covers is een serie afbeeldingen gemaakt als een 2003-project.

Tijdens mijn research voor een kalender las ik de ware verhalen achter enkele sporthistorische hoogtepunten. Het leek me een goed idee om ze te visualiseren door gebruik te maken van het originele beeldmateriaal samen met extra elementen. Ook een uitspraak van de Amerikaanse schrijfster Irene Peter vond ik zeer passend bij dit onderwerp. " Just because everything is different, doesn't mean anything has changed. " Want was er wel wat veranderd sinds de feiten bekend werden over gedwongen doping-gebruik of sporters die gechanteerd werden om "kleur" te bekennen??

Tot op de dag van vandaag zijn het alleen de sportprestaties die het nieuws halen. Maar soms is het misschien zinvol om meer oog te hebben voor het ware verhaal achter deze feiten om zo een reëel beeld te geven over hoe we ervoor staan, anno nu.

Ik ben van mening dat de tijd gekomen is om de mensen meer bewust te maken van de wereld om hun heen. Al is nu deze wereld vele malen groter en complexer dan enkele eeuwen geleden. Maar ook toen werd door middel van schilderijen en beelden getracht de bekijkers te informeren en tegelijkertijd te laten genieten van de kundige manier waarop dit was gedaan.

En door middel van de duidelijk herkenbare beelden, aangevuld met de symboliek van het onderwerp, heb ik de hoop dat ook nu weer de bekijker nieuwsgierig zal worden naar het ware verhaal achter de getoonde afbeeldingen van een paar moderne iconen.

Mijn serie van zes nieuw-grafische afbeeldingen heet " The Real Covers ". De serie is geheel digitaal vervaardigd. Maar ondanks het gebruik van de computer is het maken van dit soort afbeeldingen een zeer handmatig en tijdrovend proces.

 

Geschiedenis - Olympische Spelen - Poolstokhoogspringen - Crosscountry - Dressuur - Honkbal - Waterpolo - Turnen - Atletiek - Wielrennen

 

Marianne de Mooy Digitale Vormgeving

MariannedeMooy 2008